Het is belangrijk om onze eetpatronen te verduurzamen. Voor onze gezondheid én voor het milieu. Bijvoorbeeld door meer plantaardig te eten en minder voedsel te verspillen. Zet u zich als professional hiervoor in? Op deze website vindt u interventies gericht op de verduurzaming van voedselconsumptie.
Direct aan de slag met een interventie
Ecologische voetafdruk

Help consumenten inzicht te krijgen in de milieubelasting van voedselconsumptie.
Aan de slag met
Interventie toevoegen
Heeft u een interventie ontwikkeld om duurzaam eten te bevorderen? Voeg de interventie toe aan de interventiedatabase.
Erkenning aanvragen
Denkt u dat uw interventie geschikt is om erkend te worden via ons erkenningstraject?
Vraag erkenning van uw interventie aan.
Wat werkt
Wilt u meer weten over welke interventies bewezen werken om mensen minder vlees te laten eten? Bekijk dan het Wat Werkt Dossier Vleesvermindering.
Over het loket
Loket Duurzaam Eten is een initiatief van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) in opdracht van het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LNV) en geeft invulling aan het klimaatakkoord. De interventies zijn ontwikkeld door verschillende partijen. Professionals kunnen die inzetten om mensen duurzamer en gezonder te laten eten. Een meer duurzaam eetpatroon kan onder andere bijdragen aan het beperken van klimaatverandering, het verbeteren van de biodiversiteit en het verminderen van ziekten.